Lezzet’in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok alaka görüyor.
Elmaların üst kısmını kapak biçiminde kesin. Çekirdekli kısımlarını arınıp içini reyin. İncirleri dilimleyin. Üzümleri minik parçalara kesin.
Elmaları tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. 1 kadeh şekeri ilave edip hafif yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp içlerine antepfıstığı serpin. İncir ve üzümleri paylaştırın.
Yufkaları 20 santimlik karelere kesin. Kare yufkaların yarısının üzerine fırça ile sıvıyağ sürün. Kalan yufkaları karelerin üzerine çapraz biçimde yerleştirin. Sıvıyağ sürüp kalan şekeri serpiştirin.
Hazırladığınız yufkaların ortalarına birer elma yerleştirin. Yufkaların uçlarını üste kıvırıp elmaları kutu gibi sarın.
Artan yufkaları incecik şeritler biçiminde kesin. Yufkaların üzerine gül biçiminde yerleştirin. Kalan yağ ile yumurta sarısını karıştırıp yufkaların üzerine sürün. Pasta ziynetini serpiştirin. Hazırladığınız meyveli yufkaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.