Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,44
  • BIST
    %-1,01
Söğüş

Söğüş

Söğüş Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr beyin kuzu
  • 300 gr yanak kuzu
  • 300 gr dil kuzu
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 3 domates
  • 2 kırmızı soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • İnce lavaş ekmeği

Söğüş Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle beyin, yanak ve dili bir gece evvelden haşlayın ve ince ince dilimleyip buzdolabında bilave ettirin.
  • Ertesi gün söğüş malzemeleri olan; baharat, maydanoz ve tuz ile tatlandırın.
  • Domatesleri küp biçiminde, kırmızı soğanları da piyazlık doğrayın. Lavaş ekmeğinin arasına tüm malzemeleri paylaştırın ve rulo biçiminde sarın.
  • Söğüş yemeğini, acılı ezme ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Söğüş Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kelleyi bir gece evvelden dolapta bilave ettirin. Bu sayede söğüş, daha yumuşak olacaktır.
  • Etleri haşladıktan sonra delikli süzgeç ile bir kenarda bilave ettirin. Et suyunu; makarna ve pilav tariflerinde kullanabilirsiniz.
  • Lavaşın içerisine hoşlandığınız baharatları ilave etmeyi bakımsızlık etmeyin. Dilerseniz etlerin üzerine nar ekşisi serpebilirsiniz.
  • Lavaşları yapışmaz tavada hafifçe kızartın. Böylece etlerin aroması lavaşa daha çabuk geçecektir.

1 Porsiyon Söğüş Kaç Kaloridir?

  • Genellikle dışarıda hazır olarak satılan söğüş yemeğinin bir porsiyonu, takribî 155 kaloridir. Öğle ve akşam öğünleri için perhiz listelerine ekleyebilirsiniz.

    Sebzelerle harmanlanan ve değişik tekniklerle sunulan et yemekleri adale ve kemik gelişimini desteklemesiyle bilinir. Dilerseniz protein bakımından oldukça zengin olan kuzu incik tarifine de göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın