Taze sarımsakları arınıp ince ince doğrayın. 3 taze soğan sapını süsleme için ayırıp kalanları kıyın. Naneyi yaprak yaprak ayırın. Dereotunu arınıp doğrayın.
Pirinci bol suda bir kaç defa yıkayıp süzün. Tencereye alıp yarım su kadehi su ilave edin. Tuz serpip pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte haşlayın.
Yoğurdu derin bir kaba alın. Kekik ve 1 tutam tuz serpip mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. 3 kadeh suyu ilave edip ayran kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
Pirinç, zeytinyağı, sarımsak, nane yaprakları ve dereotunu çırpılmış yoğurda ilave edip karıştırın. Servis kaselerine paylaştırıp ince taze soğan saplarıyla süsleyin. soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, kısa müddette hazırlanan erişteli yoğurt çorbası tarifinide de sınayabilirsiniz.