1 kase antep fıstığıceviz-fındık nasıl beğenirseniz
3 su kadehi süt
2 su kadehi toz şeker
2 yemek kaşığı nesquik tozu
1 yemek kaşığı kakao
100 gram rendelenmiş sütlü çikolata
Süslemek için fıstık
Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Bunun için bir tencereye 3 su kadehi süt ve 2 su kadehi şekeri alarak karıştırıyoruz ve ocağa alıp kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynadıktan sonra bir 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıp kenara alıyoruz ve soğumaya vazgeçelim.
Tereyağını tavaya alalım ve eritelim tereyağını eritirken üzerinde oluşan köpükleri emin alalım hiçbir tortu köpük kalmaması gerekli.
Pak bir tereyağ elde edelim üzerine bir çay kadehi akışkan yağını da ilave ederek hazır hale getirelim.
Üzerine iki kat baklavalık yufkadan serelim ve arasına tereyağ gezdirelim bu biçimde her iki katta bir tereyağ dolaştırarak yufkaların yarısını borcama serelim.
Daha sonra arasına bir kase kocaman çekilmiş antepfıstığını serpiştirelim kalan yufkaların değişik yarısını da iki katta bir tereyağ dolaştırarak tamamlayalım.
Bıçakla istediğiniz ebatta dilimledikten sonra kalan tereyağını her yerini dolaştıralım ve 170° ’de üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra 10-15 dakika kenara soğumaya vazgeçelim evvelden hazırladığımız soğumuş olan şerbeti gezdirelim.
İyice soğuduktan sonra üzerine nesquik ve kakao tozunu karıştırıp serpelim rendelenmiş çikolatayı da serpelim be üzerini fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz. Sınayacaklara afiyet olsun