Soğuk Ayran Aşı Çorbası
Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 1 lt ayran
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet kıyılmış nane
- 4-5 dal kıyılmış taze kişniş
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su kadehi yarma mısır
- 1 su bardağı buğday
- 1 su kadehi nohut
- Buz parçaları
Soğuk Ayran Aşı Çorbası Nasıl Yapılır?
- Evvel yarma mısır ve nohutları geniş bir tencereye alın. Üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ve zerdeçal ilave ederek 30 dakika haşlayın.
- Daha sonra buğdayı ilave edip 20 dakika daha haşlayın. Bir süzgeç dayanağıyla süzerek soğumaya vazgeçin. Bu esnada yoğtümördü iyice çırpın ve üzerine ayranı ekleyin.
- Karışım yoğun bir kıvamdaysa kontrollü bir şekilde azar azar su ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız ayran aşını buzdolabına koyun.
- Buzdolabında soğuttuktan sonra, isteğe göre üzerine zeytinyağı dolaştırarak soğuk servis yapın.
- Soğuk ayran aşı çorbasını, yanına çok yakışan sebzeli bulgur pilavı ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Soğuk Ayran Aşı Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Çorbanın içerisinde nohut kullanmak istiyorsanız; bir gece evvelden hem buğdayı, hem de nohutları suda bekletin.
- İsteğe göre yoğurdun üzerine zeytinyağlı sos karışımı hazırlayarak sıcak bir biçimde servis edebilirsiniz.
- Çorbanın kıvamlı olması için konut üretimi ayran kullanın.
- Topaklanmaları önlemek için pişirme harekâtı sırasında çorbayı sık sık karıştırın.
1 Porsiyon Soğuk Ayran Aşı Çorbası Kaç Kaloridir?
- Tokluk hissi verdiği için perhiz listelerinde seçim edilen soğuk ayran aşı çorbasının bir porsiyonu, takribî 65 kaloridir. Kalorisi düşük olduğu için, perhiz listelerine ekleyebilirsiniz.
Bir Yorum Bırak