Evvel yarma mısır ve nohutları geniş bir tencereye alın. Üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ve zerdeçal ilave ederek 30 dakika haşlayın.
Daha sonra buğdayı ilave edip 20 dakika daha haşlayın. Bir süzgeç dayanağıyla süzerek soğumaya vazgeçin. Bu esnada yoğtümördü iyice çırpın ve üzerine ayranı ekleyin.
Karışım yoğun bir kıvamdaysa kontrollü bir şekilde azar azar su ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız ayran aşını buzdolabına koyun.
Buzdolabında soğuttuktan sonra, isteğe göre üzerine zeytinyağı dolaştırarak soğuk servis yapın.
Soğuk ayran aşı çorbasını, yanına çok yakışan sebzeli bulgur pilavı ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Soğuk Ayran Aşı Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
Çorbanın içerisinde nohut kullanmak istiyorsanız; bir gece evvelden hem buğdayı, hem de nohutları suda bekletin.
İsteğe göre yoğurdun üzerine zeytinyağlı sos karışımı hazırlayarak sıcak bir biçimde servis edebilirsiniz.
Çorbanın kıvamlı olması için konut üretimi ayran kullanın.
Topaklanmaları önlemek için pişirme harekâtı sırasında çorbayı sık sık karıştırın.
1 Porsiyon Soğuk Ayran Aşı Çorbası Kaç Kaloridir?
Tokluk hissi verdiği için perhiz listelerinde seçim edilen soğuk ayran aşı çorbasının bir porsiyonu, takribî 65 kaloridir. Kalorisi düşük olduğu için, perhiz listelerine ekleyebilirsiniz.