Soğanlı Patates Pizza Tarifi İçin malzemeler
Patates tabanı için
- 5 haşlanmış patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay kadehi un
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için
- 2 soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su kadehi rendelenmiş kaşar peyniri
Süslemek için
Soğanlı Patates Pizza Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış patatesleri sıcakken geniş bir kaseye alın. Tereyağını ilave edip bir ezici dayanağıyla ezin. Un, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun.
- Tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar yoğurun. Harcı yağlı kağıt serili fırın tepsisine yarım santim kalınlığında olacak biçimde yayın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Kenarlarını elinizle yuvarlayarak biçim verin.
- Üzeri için; piyazlık doğradığınız soğanları tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Fırından çıkarttığınız patates tabanının üzerine soğanları ve rendelenmiş kaşar peynirini yayın.
- Peynir eriyip patatesler kızarmaya başlayıp çıtırlaşıncaya kadar 8-10 dakika daha pişirin ve taze kekik dalları ile süsleyin. Dilerseniz, üst kısmı için pizza sosu kullanabilirsiniz.
Soğanlı Patates Pizzanın Püf Noktaları Nelerdir?
- Patateslerin kabuklarını basitçe atayabilmek için, haşladıktan sonra soğuk su içerisinde bekletin.
- Hazırladığınız hamuru streç ile örtün ve 15 dakika dinlendirin.
- Pizzanın denk bir biçimde pişmesi için orta kısmını ince, kenarlarını kalın bırakın.
- Pizza hamurunun pişmesine yakın, soğan ve patatesleri üzerine ekleyin.
- Dilerseniz; üst kısmı için sosis, salam, darı, ve zeytin kullanabilirsiniz.
1 Porsiyon Soğanlı Patates Pizza Kaç Kaloridir?
Soğanlı patates pizzanın bir porsiyonu, takribî 200 kaloridir. Karbonhidrat kıymeti yüksek olduğu için, kilo hakimiyetinde olanların 2 dilimden fazla harcamaması önerilir.
Soğan ve patates yerine değişik malzemeler kullanarak hazırlayabileceğiniz pizza tariflerine göz atabilir, öğle ve akşam öğünlerini daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.