2 su kadehi köftelik bulgur İnce pilavlık bulgur ya da şişe bulgur da kullanabilirsiniz
2 su kadehi sıcak su
1 soğan
1 çay kadehi zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4-5 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kimyon
Nane
Kekik
Soğanlı Narlı Kısır Nasıl Yapılır?
Bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine sıcak su ilave edip üzerini bir kapakla kapatarak demlenmeye vazgeçin. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ilave edip 3-4 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.
Soğanları şişen bulgura ilave edin. Bulgurları fazla ezmeden tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar karıştırın. İnce kıydığınız taze soğan, maydanoz ve dereotunu ilave edin. Bir kasede karıştırdığınız limon suyu, nar ekşisi, tuz ve baharatları ilave edin. Karıştırıp servis yapın.