Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %0,04
  • ALTIN
    %0,33
  • BIST
    %-1,01
Soğan Graten

Soğan Graten

Soğan Graten Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kırmızı soğan
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su kadehi robottan geçirilmiş ekmek içi
  • 40 g parmesan peyniri
  • 20 g tereyağı
  • 20 g un
  • 100 ml krema
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • 100 g rendelenmiş mozarella peyniri

Soğan Graten Nasıl Yapılır?

Soğanların baş kısımlarından kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında soğanlar yumuşayıncaya kadar takribî bir saat pişirin. Bir karıştırma kabında ekmek içi ve rendelenmiş parmesan peynirini karıştırın. Tereyağını bir sos tenceresinde eritip unu kavurun. Krema ve rendelenmiş muskat cevizini ilave edip 5 dakika daha pişirin. Pişen soğanları bir fırın kabına alın. Üzerlerine kremalı sostan döküp sırasıyla rendelenmiş mozarella peyniri ve ekmek içiyle karıştırdığınız parmesan peynirini serpin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyene kadar takribî 5-6 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Diyet listelerine ilave edebileceğiniz brokoli graten tarifine buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın