Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,31
  • ALTIN
    %0,73
  • BIST
    %3,72
Soğan Dolması

Soğan Dolması

Soğan Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 7 adet soğan
  • 150 gr kıyma
  • 1 adet soğan harç için
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Soğan Dolması Nasıl Yapılır?

  • Soğanların kabuklarını atayıp boylamasına orta kısmına kadar kesin ve bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin.
  • Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğanları soğuk sudan geçirip yaprak yaprak ayırın
  • Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ilave edin. Domates salçası, pirinç, tuz, karabiber, kimyon, 2 yemek kaşığı yağ ilave edip karıştırın.
  • Kıymalı harçtan bir ölçü alıp soğan yapraklarının içine yerleştirip rulo biçiminde sarın. Tencereye dizin
  • Bir kasede biber salçası, su ve yağı karıştırıp dolmaların üzerine dolaştırın.
  • Ufak bir tabak kapatın ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
  • Soğan dolmasını, taze nane yaprakları ve yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Soğan Dolması Kaç Kaloridir?

  • 1 adet soğan dolması, takribî 60 kaloridir. Bir porsiyonun içinde 2 adet soğan dolması bulunmaktadır. Perhiz listeleri için de uygundur.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın