Sodalı poğaça, en basit poğaça tarifleri arasında yer alır. Kabaran poğaça yapmak isterseniz kesinlikle bizim bu sodalı poğaça tarifini deneyin. Kabaran poğaça yapmak için bu poğaça tarifi gibi maden suyu kullanarak hem lezzetli hem de şişkin poğaça elde edebilirsiniz. Ben sodalı poğaça yaparken maya olarak kesinlikle kuru maya kullanırım ve size de öneri ederim. Çünkü kuru maya hiç tehlikesiz bir maya başka bir deyişle yaş maya da olduğu gibi mayanın yanma tehlikeyi yok. Hem yaş maya ile yapılan poğaçalara göre daha çok kabarıyor ve daha lezzetli oluyor. Sizler için bu yemek tarifleri sitesi içinde birbirinden hoş hamur işleri tarifleri, poğaça tarifleri, kurabiye tarifleri, kek tarifleri ve daha bir çok yemek tarifi derledik. İstediğiniz tarifini ismini yazıp arama yaparak birbirinden hoş fotoğraflı ve sınanmış yemek tariflerine erişebilirsiniz. Lafı daha fazla uzatmadan hemen sodalı poğaça tarifimize geçelim. Şimdiden herkese afiyet olsun.
Malzemeler:
1 çorba kaşığı kuru maya
1.5 su kadehi ılık süt
1 su kadehi zeytinyağı veya akışkan yağ
1 şişe maden sodası oda sıcaklığında
2 çorba kaşığı toz şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi için:
200 gram beyaz peynir
Üzerine sürmek için:
1 tatlı kaşığı akışkan yağ
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Hamur işi Tarifi
Karıştırma kabına tam malzemeleri alalım un dışında. Üzerine unu yavaş yavaş ilave ederek kıvama gelene kadar yoğuralım, hamur hafif ele yapışır vaziyette iken un ilave etmeyi durduralım. Hazırladığımız hamuru ılık bir yere alalım üzerini örtelim takribî bir saat dinlendirelim. Mayalanma süresi bitince , hamurdan parçalar koparalım yuvarlayıp içini açalım içine yeterince peynir koyalım hamuru yan kapatalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim, 30 dakika dinlendirelim. Üzerine çörek otu serpelim, 200 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim. Ilık servise sunalım.
Afiyet olsun….