Öncelikle karıştırma kabına maya ılık su ve şekeri alıyoruz uzerine kapatın 5/10 dakika bekletin mayanın faal hale gelmesi için sonrasında sodayı ilave edin evreli olarak un ve tuzuda ilave edil ele yapışan bir hamur yapın mayalanması için ılık bir yerde 1 saat bekletin zaman sonunda ocakta ayçiçek yağını derince bir tencereye alın ve yağı kızdırın agresif yağın içine hamurdan minik lokmacıklar sıkın ve aralıksız karıştırarak heryerinin aynı biçimde kızarmasını sağlayın kızaran lokmaları agresif yağdan alıp soğuk şerbete atın ve bir kaç dakika şerbette karıştırarak şerbeti içine sürüklemesi için bekletin ve hemen servis tabağına alın unutmayın şerbette bir kaç dakikadan fazla kalırsa lokmalarınız yumuşar ve ister benim servis ettiğim gibi yeşil fıstık tarçın la isterseniz çikolatayla servis edebilirsiniz.
Şerbeti için:
Tencereye şeker su ve dilimlenmiş limonu ilave edin kaynatın kaynama noktasından sonra hakimiyetli biçimde 15-20 dakika kadar kaynatın limonun değişik kısmını sıkıp ilave edin ve ocağı kapatın. burada dikkat etkeniz gereken püf noktası şerbet soğuk olucak
Gül değişi: Şerbeti soğuduktan sonra ben 1 tatlı kaşığı tarçın ilave ettim harika oluyor kokusu tadı önerimdir. Afiyet olsun.