Ağızda eriyen fidan gibi yufkadan hazırlanan bir şöbiyet tatlısıına kim hayır diyebilir.İster cevizli ister fındıklı olsun dayanılmaz lezzeti ile hayır diyemeyeceğimiz bir tatlıdır. Son yıllarda çikolatalı şöbiyet bile üretildi.
Ne yazık oysa şöbiyet yapımı epeyce zahmetli bir tatlı tarifidir. Ama sizin için bugün şöbiyet tatlısının pratik yapımını anlatacağım. Şeker krizine girenler uzun uğraşlar ve sıkıcı bir tarif yerine kısa sürede şöbiyet tatlısını yapmaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise Şöbiyet Tarifi sizlerle… Kolay gelsin…
fındık,hindistan cevizi
file yeşil fıstık
4 çorba kaşığı irmik
2 su bardağı süt
8 milföy yaprağı
Şerbet İçin:
2 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
Süt ve irmiği muhallebi, kıvamında pişirin. Milföyün yapraklarını dört eşit parçada belli. Bütün karelerin ortasına muhallebinizi eşit parçalarda dökün. Üzerine de yeşil fıstık ekleyin. Muska biçiminde kapayın. Tepsiye tekrar tekrar gelecek şekilde dizin. En üste tereyağa eritip gezdirerek dökün. 180 derecede pişirin. (kızarana değin). Şerbeti hazırlayıp soğuduktan sonradan pişmiş tatlının birincil sıcaklığı gidince dökün.