Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,28
  • BIST
    %1,15
Şöbiyet

Şöbiyet

Şöbiyet Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 5.5 su kadehi un
  • 2 yumurta
  • 1 çay kadehi yoğurt
  • 1 çay kadehi su
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı ucu tuz

Hamuru açmak için

  • 1 su kadehi nişasta

İç malzeme

  • 3 su kadehi süt
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • 1 su kadehi ince çekilmiş antepfıstığı
  • 2 çorba kaşığı tozşeker

Şerbet için

  • 3 su kadehi tozşeker
  • 4 su kadehi su

Üzeri için

  • 1 çay kadehi ince çekilmiş antepfıstığı
  • 200 gr kaymak

Şöbiyet Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu hamur yoğurma kabında iyice çırpın. Unu azar azar ilave edip muntazam bir hamur  yoğurun. Üzerini pak bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
  • Su ve şekeri tencerede şerbet kıvamında pişirin. Soğumaya vazgeçin.
  • İç malzeme için, süt ve irmiği kısık ateşte koyu muhallebi kıvamında pişirip soğumaya vazgeçin. Antepfıstığı ve tozşekeri bir kapta karıştırın.
  • Hamuru 24 denk bezeye ayırın. Üzerlerine nişasta serpip oklava ile tek tek pasta büyüklüğünde açın.
  • 8 yufkayı aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirin. Hepsini birden oklava ile büyük bir  yufka biçiminde açın.
  • Yufkayı 7×7 santimlik kare parçalara kesin. Kalan 16 bezeyi 8 ’li 2 guruba ayırıp aynı biçimde hazırlayın.
  • Karelerin uç kısımlarına 1 tatlı kaşığı irmikli muhallebi ve 1 tatlı kaşığı antepfıstıklı şekeri ilave edip üçgen biçiminde kapatın. 
  • Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.  Tereyağını tavada kızdırıp hamurların üzerlerine dolaştırarak dökün.
  • Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırının alt rafında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine döküp 20 dakika bekletin. Soğuyunca fıstık ve kaymakla servis yapın. Afiyet olsun.

    Klasik tariflerden bunaldıysanız, konut üretimi gazete baklavası tarifini deneyin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın