Daha sonra yumurtalar karışıma teker teker ilave edilerek çırpınmaya devam edilir.
Öbür malzemelerde katılarak mikserle 3-4 dakika daha çırpılır. Kekten azıcık daha koyu bir hamur elde edilir.
20×30 çapında kağıt serili tepsiye dökülerek üzerine fıstık konur.
Evvelden ısıtılmış 200 dereceli fırında takribî 25 dakika pişirilir.
Bu arada minik bir tencereye karamelin tam malzemeleri konur ve kısık ateşte karıştırılarak 6-7 dakika pişirilir ve ılımaya vazgeçilir. Sıcakken akışkan, fakat soğuyunca karamel katılaşır.
Ilık karamel ılık olan kekin her tarafına dağılır.
Karamel soğuyunca benmari usulü eritilen çikolata kekin üzerini dolaştırılır ve katılaşınca dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun. Berat kandilimiz kutlu olsun.