Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvıyağ ve sütü de ilave edip çırpmaya devam edin sonra 2 su kadehi kadar un koyun kıvamını kendiniz ayarlayın.
Kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
Tart kalıbınızı hoşça tereyağ veya margarinle yağlayıp karışımı içine dökün.
180 derecede pişirin.Soğumaya vazgeçin.
Toz krem şanti ve sütü bir kaba alıp çırpın buzdolabına kaldırın.
Karameli için şekeri yapışmaz tavaya alın. Orta ateşte eritin. Devamlı karıştırın ki yanık kokusu olmasın. Tamamen eriyince bir yemek kaşığı tereyağı ilave edin. Tereyağ da eriyince suyunu ilave edin. İlk evvel donacaktır sonra geri eriyecektir. Tamamen eriyince azıcık suyla açtığınız nişastayı da ilave edin. Koyulaşınca altını kapatın.
Soğuyan keke krem şantiyi sürün.
Karameli de soğuyunca krem şantinin üzerine hoşça yayın. Sıcakken olursa krem şanti erir.