Sizi Star Yapacak: Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta akı ve sarısı ayrı ayrı kullanılacak
1 çay kadehi şeker yarısı yumurta akları için, yarısı sarıları için
1 koli vanilya
Yarım çay kadehi süt
Yarım su kadehinden azıcık fazla un
1 koli kabartma tozu
2 yemek kaşığı nişasta tepeleme
2 yemek kaşığı kakao tepeleme
Yarım litre süt 500 ml
1 çay kadehi un
1 çay kadehi şeker
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta tepeleme
50 gram tereyağı
1 koli vanilya
200 ml akışkan krema
1 yemek kaşığı tereyağı
70 gram sütlü + 70 gram bitter çikolata
1 çay kadehi fındık kırığı isteğe bağlı
7 adet muz şayet yerli muz kullanıyorsanız, 14 adet
Fındık kırığı
Sizi Star Yapacak: Malaga Pasta Tarifi Yapılışı
Pastanın kekini yapmak için; ilk olarak karıştırma kabına yumurta aklarını alalım, şekeri yavaş yavaş ilave ederek köpük köpük olana kadar mikser ile çırpalım.
Ayrı bir kabın içerisine yumurta sarılarını alarak karıştıralım ve üzerine vanilya, süt, un, kabartma tozu, nişasta ve kakaoyu ilave ederek tekerrür karıştıralım.
Yumurta sarılarının olduğu kek harcının içerisine, çırptığımız yumurta aklarının yarısını ilave ederek köpüğünü söndürmeden yavaş yavaş karıştıralım.
Sonrasında kalan yumurta aklarını da ilave edelim ve yavaş yavaş karıştırarak hamurumuzu hazırlayalım.
Hazırladığımız kek harcını, pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz borcama dökelim ve her yeri denk olacak biçimde düzenleyelim.
Borcamı birkaç kere tezgaha vurarak, hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım ve evvelden ısıtılmış 170°C fırında 22 dakika pişirelim.
Kekimiz pişerken, biz de pastacı kremamızı hazırlamaya başlayalım. Pastacı kreması için; uygun bir tencerenin içerisine süt, un, şeker, yumurta sarısı ve nişastayı alalım ve karıştıralım.
Tenceremizi ocağa alalım ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Kremamız kaynamaya başladığında ocaktan alalım, içerisine tereyağı ve vanilyayı da ilave ederek, mikser ile çırpalım.
Daha sonra kremamızı geniş bir kaseye alalım ve üzerini kremaya temas etmeyecek biçimde streçleyerek soğumaya vazgeçelim.
Pişen kekimizi fırından alalım, pişirme kağıdından tutarak borcamdan çıkartalım. Kek ve krema hoş bir biçimde soğuyana kadar bekleyelim.
Kremamız soğuduktan sonra, sıkma torbamızın içerisine dolduralım,
Kekimizi, muzların genişliğinden azıcık daha geniş olacak biçimde keselim. Ben 7 şerit olacak biçimde kestim ancak muzların büyüklüğüne göre değişebilir.
Daha sonra, kek dilimlerini ortadan ikiye keselim ve 14 ufak dikdörtgen elde edelim.
Kekin sütü daha iyi sürüklemesi için, üzerine kürdan ile delikler açalım ve 1 tatlı kaşığı kadar süt gelecek biçimde keklerimizi nemlendirelim. Kekler yumuşak olduğu için, seçime bağlı olarak nemlendirmeyebilirsiniz.
Muzumuzu ceddelim, ikiye ufalayalım ve kremamızın üzerine hafifçe bastırarak yerleştirelim.
Kremayı, muzun kenarlarını kapatacak biçimde sıvayalım. Tam kek dilimleri bitene kadar, bu operasyona devam edelim. Benim bu biçimde kremam bütün geldi.
Hazırladığımız pastalarımızı buzdolabına kaldıralım ve muzların statiklenmesi için dinlenmeye vazgeçelim.
Pastamızı kaplayacağımız ganajı hazırlamak için, ufak bir tencerenin içerisine akışkan kremayı alalım ve tenceremizi ocağa yerleştirerek altını yakalım.
İçerisine tereyağı ilave ederek ısıtalım. Bu noktada, kremanın kaynamamasına dikkat etmelisiniz.
Isınan kremamızı ocaktan alalım ve içerisine sütlü ve bitter çikolatamızı ilave ederek, erimesini sağlayalım.
Hazırladığımız ganajın içerisine, isteğe bağlı olarak fındık kırığını ilave edelim ve karıştıralım.
Oda ısısına gelen ganajımızı dolaba kaldırarak, dinlendirelim.
Pastamızı kaplamak için, telin altına pişirme kağıdı serelim ve telin üzerine pastalarımızı yerleştirelim.
Hazırladığımız ganaj ile pastalarımızın tüm yüzeyini kaplayalım.
Tüm pastalarımızı bu biçimde hazırladıktan sonra, kenarlarını fındık kırığı ile süsleyelim.
Hazır olan pastalarımızı tabağımıza alalım ve dinlenmesi için 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
Pastamızın kekini hazırlarken, dilerseniz yumurta aklarını ayırmadan malzemeleri tek seferde karıştırarak da yapabilirsiniz ama bu biçimde yaptığımızda kekimiz çok daha hoş kabaracak, yumuşacık sünger gibi olacaktır. Bu keki her türlü pastanızda kullanabilirsiniz, hazır pastaların keklerinden hiç farkı olmuyor.
Fırın kabına pişirme kağıdı yerleştirmeniz, kek piştikten sonra kolay bir biçimde çıkarmanız açısından ehemmiyetlidir.
Kremanın üzerini kremaya dokunmayacak biçimde streç film ile kaplarsanız, kremanızın üzeri kabuklaşmayacak ya da kremanız sulanmayacaktır.
Ben bu tarifte sıkma torbası kullandım ancak siz istiyorsanız kaşık ile de aynı operasyonu yapabilirsiniz.
Şayet muhtemelse muz tercihinde büyük ithal muzlar yerine, ufak yerli muzları seçim edebilirsiniz, her dilim için bir muz yeterli gelecektir.
Kekleri ganaj ile kaplarken telin altında pişirme kağıdı olduğu için, akan çikolatalar ziyan olmayacak ve pastaların üstünü kaplamak için tekerrür tekerrür kullanabileceğiz. Sizin de bu biçimde yapmanızı öneri ederim.
Dilerseniz hazırladığımız ganaj yerine, yalnızca benmari usulü eritilmiş çikolata da kullanabilirsiniz.
Pastanızın kenarlarını fındık kırığı yerine fıstık, ceviz kırıkları ile de süsleyebilirsiniz.
Malaga pastanızı, borcamda veya uygun büyüklükte bir tepside kolay bir biçimde hazırlayabilirsiniz.