Siyah Fasulyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
4 diş sarımsak
1 havuç
2 kereviz sapı
6-7 enginar kalbi
1 su kadehi yasemin pirinci
Tuz
Kırmızı pul biber
2 su kadehi sebze suyu
4 yemek kaşığı limon suyu
1.5 su kadehi haşlanmış siyah fasulye
Üzeri için
3-4 dal taze kereviz yaprakları
1 lime
Siyah Fasulyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?
Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında 3-4 dakika soteleyin. İnce jülyen doğradığınız havuç, ince kıydığınız kereviz sapı ve enginar kalbini ilave edip birkaç dakika daha sotelemeye devam edin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edip pirinçler transparanlaşıncaya kadar soteleyin. Tuz ve kırmızı pul biberle tatlandırıp sebze suyunu ilave edin. Ara ara karıştırarak pişirin.
Pirinçler yumuşamaya başladığında limon suyu ve haşlanmış siyah fasulyeyi ilave edip karıştırın. 7-8 dakika daha pişirip ocaktan alın. Kereviz yaprakları ve ince yarım ay dilimlediğiniz lime ile süsleyerek sıcak servis yapın.