Yumurtalar, ayçiçek yağı ve tahini mikserle 8 dakika çırpın. Başka bir kapta çörek otu ve süt dışındaki kuru malzemeleri harmanlayıp yumurtalı karışıma ilave edin.
İyice karıştırdıktan sonra süt ve çörek otunu ilave ederek 10 dakika daha çırpın. 20 santim çapında içi yağlanmış kek kalıbına doldurup 30 dakika pişirin.
Vanilyalı kek için yumurta, ayçiçek yağı ve vanilyayı mikserle karıştırın. Başka bir kapta kuru malzemeleri harmanlayın ve yumurtalı karışıma ilave ederek 5 dakika daha çırpın.
Ardından sütü ilave edip 10 dakika daha çırpın. 20 santim çapında içi yağlanmış kek kalıbına doldurup 30 dakika pişirin.
Peynirli krema için tüm malzemeleri bir kasede çırpın ve buzdolabında soğutun. Pişen kekleri değişik ebatlardaki çemberleri kullanarak kesip siyahla başlayarak dıştan içe doğru bir siyah, bir beyaz olmak üzere iç içe yerleştirin.
Bu operasyonu yaparken kek katlarını sütle nemlendirin. Keki krema ile kaplayarak buzdolabında bekletin. Pasta süslemeleri ve taze çiçeklerle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, sürprizli bir biçimde sunabileceğiniz beyaz pasta tarifine buradan erişebilirsiniz.