Malzemeler
Yapılışı
Minik armutları soyun ve esmer şekere bulayıp, iyice ovun. Kirazlarla birlikte bir armut bir kiraz olacak şekilde 20 cm’lik tahta şişlere geçirin. Fazla kalan kirazları da ayrıca şişlere geçirin. Hazırladığınız şişleri fırın poşetine dizip tereyağını ufak parçalara kesip üzerlerine yerleştirin. Kuru Arnavut biberini de uzunlamasına ikiye kesip poşete koyun. Fırın poşetinin yarattığı minik fırın ortamı sayesinde, sıcakla birlikte biber acısını tereyağına verecek ve yerken sonradan güzel bir tatlılık vuracak. Fırın poşetinin ağzını sıkıca kapatıp üzerinde birkaç delik açın. 8- Poşeti 200 derecede altlı üstlü çalışan fırına yerleştirip 25 dakika pişirin. Yumuşacık pişmiş ve hafif karamelize olmuş tatlınız hazır bile. Servis ederken yanına kaymaklı kesme dondurma koyun. Üzerine ve kenarlarına elinizle parçaladığınız irili ufaklı tahıllı bisküvi parçalarını serpin. Son olarak da pasta süslemek için satılan küçük çikolatalardan serpebilirsiniz. Afiyet olsun.