Un, kakao ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
Daha Sonra un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyip karıştırın.
Kek karışımının yarısını yağlanmış kalıba dökün.
Kalan yarısına da kakao ekleyip karıştırdıktan sonradan kalıba dökün.
Kek kalıbına göre daha büyük bir tencereyi alın.
Kalıbın boyunun yarısından daha az olacak dek suyu tencerenin içine doldurun kalıbı içine oturtun (Kalıbı oturttuktan daha sonra su miktarı kalıbın yarısını geçmesin).
Sonradan tencerenin kapağına bir havlu sarıp tencerenin üzerine kapatın. Ocağı açın, su kaynamaya başladığında altını bütün kısın.
İlk 30 dakika kapağı hiç açmayın 30. dakikadan Sonra kürdan testi yaparak pişen kekin altını kapatın.
Soğuduktan daha sonra kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz.