Sıkma Kurabiye Tarifini yaparken dikkat etmemiz gereken bazı püf noktaları var. Bunlardan ilki sırası ile önce krem şanti, sonradan sıvıyağ ve cevizi ek edip karıştırmanız gerekmektedir. Ceviz yerine siz damak zevki tadınıza tarafından fındıkta kullanabilirsiniz. sonradan unu biz 1,15 kadeh olarak kullandık unu kademeli olarak yedirerek kullanmalısınız. Kıyır kıyır bir hamur elde edin küçük parçalar kopartıp elimizde sıkalım. sonra hafif kahverengi renk alana kadar pişirelim. Bu püf noktalarına dikkat ederek yaparsanız, lezzetli bir Sıkma Kurabiye Tarifine kavuşursunuz.
1 paket krem şanti
1 akarsu bardağı, sıvıyağ (zeytinyag)
1 kase, ceviz (ufalanmış)
1,5 su bardağı, un
1 su bardağı, pudra şekeri
Ilk Önce bir paket krem şantiyi bir barbar alalım, üzerine 1 akarsu baradağı zeytinyağını dökelim ve hafifçe karıştıralım. Üzerine cevizi ek edelim. Ve unu yavaş yavaş ilave edelim ve yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan kıyır kıyır bir hamur elde edelim. Hamur hazırlanmış olunca hafifce dağılan kıyır kıyır alde ettiğimiz hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım elde ettiğimiz hamurdan. Kopardığımız hamurdan parçaları elimizle sıkalım ve ağlanmış tepsiye kurabiyelerimizi dizelim. Kurabiyeleri çiğ köfte sıkar gibi hamuru bu şekilde sıkıp bırakalım, evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dakika jadar pişirelim. Pişen kurabiyelerin üzerine sıcakken pudra şekeri serpelim ve servis tabağına alalım