Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,11
  • BIST
    %-0,42
Şıhıl Mahşi

Şıhıl Mahşi

Şıhıl Mahşi Tarifi İçin malzemeler

  • 12 dolmalık kabak
  • 1 kilogram kıyma
  • 2 soğan
  • Yarım çay kadehi ayçiçeği
  • 50 gr haşlanmış nohut
  • 1 tutam maydanoz
  • 50 gr domates salçası
  • 1 çay kadehi su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 150 ml ayçiçeği yağı

Şıhıl Mahşi Nasıl Yapılır?

  • Kabakların içini kaşıkla çıkarın. İçi boş kabakları ayçiçeği yağında kızartın. Kıymayı orta boy bir tencerede yarım çay kadehi ayçiçeği yağı ile kavurun.
  • Soğanları küp doğrayıp salça ile beraber ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Haşlanmış nohutları ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Kıyma soğuyunca maydanozu ilave edip harcı iyice karıştırın. Kabakların içine paylaştırın.
  • Fırın tepsisine kabakları dizin. Salçayı su ile karıştırıp sos haline getirin ve tepsiye dökün.
  • 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. İsteğe göre yoğurtla beraber servis yapın. Afiyet olsun.

Şıhıl Mahşi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kabakları kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerinde bekleterek fazla yağını süzdürün.
  • Salçalı suya aroma katmak için bir tutam nane serpiştirebilirsiniz.
  • Şıhıl mahşi tarifinde kullanacağınız nohutları, bir gece evvelden ıslatın.

1 Porsiyon Şıhıl Mahşi Kaç Kalori?

  • Şıhıl mahşi tarifinin bir porsiyonu, takribî 165 kaloridir. 

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın