Kabakların içini kaşıkla çıkarın. İçi boş kabakları ayçiçeği yağında kızartın. Kıymayı orta boy bir tencerede yarım çay kadehi ayçiçeği yağı ile kavurun.
Soğanları küp doğrayıp salça ile beraber ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Haşlanmış nohutları ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kıyma soğuyunca maydanozu ilave edip harcı iyice karıştırın. Kabakların içine paylaştırın.
Fırın tepsisine kabakları dizin. Salçayı su ile karıştırıp sos haline getirin ve tepsiye dökün.
180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. İsteğe göre yoğurtla beraber servis yapın. Afiyet olsun.
Şıhıl Mahşi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Kabakları kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerinde bekleterek fazla yağını süzdürün.
Salçalı suya aroma katmak için bir tutam nane serpiştirebilirsiniz.
Şıhıl mahşi tarifinde kullanacağınız nohutları, bir gece evvelden ıslatın.
1 Porsiyon Şıhıl Mahşi Kaç Kalori?
Şıhıl mahşi tarifinin bir porsiyonu, takribî 165 kaloridir.