Yumurta ve şekeri uygun bir kabının içerisinde mikser yardımıyla şekerler eriyene kadar beyazlaşıp köpürene kadar iyice çırpalım.
Daha sonra mikseri bırakarak sıvı yağ süt ilave edelim tel çırpıcı yardımıyla çırpalım mikser kullanmayalım.
Daha sonra kuru malzemeleri ilave edelim un ve kabartma tozunu kakaoyu ilave edip çırpalım.
Akışkan bir hamur elde edelim kek hamurumuz kesinlikle koyu olmamalı ıslak kekimizin özelliği budur.
Daha yumuşak kıvamlı olması için içine güzel çekebilmesi için yalanmış fırın tepsimize dikdörtgen borcam kullandım ben.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 25 dakika kadar pişirelim kapağı kapalı bir şekilde.
Sos malzemesi için verilen bütün malzemeler uygun bir kabının içerisinde ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılır.
Kaynadıktan sonra fazla kaynatmayalım hemen altını kapatalım kekimiz fırından çıktıktan sonra sıcak bir şekilde dilimleyelim.
Kek sıcak sosumuz sıcak olacak şekilde dilimlediğimiz kekin üzerine kaynar bir şekilde sosumuzu dökelim.
Kürdan yardımıyla dilimledikten sonra delikler açarsanız içine daha güzel emecektir ben unutmuşum kekimizi dinlendirdikten sonra üzerine istediğiniz süslemelerden kullanabilirsiniz afiyet olsun 😋.