Fırını 200 derecede ısıtın. Patatesleri yıkadıktan sonra çatal dayanağı ile üzerlerinde delikler açın. Zeytinyağının yarısı, azıcık tuz ve karabiber ile patatesleri ovun.
Patatesleri, pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirerek kabukları kıtır hale gelene kadar takribî 1 saat 15 dakika pişirin.
Diğer tarafta; derin bir tavada kalan zeytinyağını ve tereyağının yarısını kızdırın.Çok ince doğranmış soğanları tavaya atın. Kısık ateşte takribî 15-20 dakika kavurun.
Patatesleri uzunlamasına biçimde ortadan ikiye ayrılın. İkiye ayırdığınız patateslerin yalnızca kabuğu ve ince bir katman halinde patates kalacak biçimde içlerini boşaltın ve ayrı kaba ayırın.
Patateslerin içlerini kalan tereyağı ile ezin. Üzerine krema, tuz ve karabiber ilave edin. Çok ince doğranmış soğan, rendelenmiş veya rondodan geçirilmiş peynirin yarısı ve ince kıyılmış maydanozun yarısını püreye ekleyin.
Patates kayıklarınızın içini hazırladığınız karışım ile doldurun. Kalan kaşarı ise üzerlerine serpiştirin. Patatesleri yine fırına vererek 10-15 dakika pişirin. Üzerlerini kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.