Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,41
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %-0,22
Sıcak Patatesler

Sıcak Patatesler

Sıcak Patatesler Tarifi İçin malzemeler

  • 4 orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 büyük soğan
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 200 g kaşar peyniri
  • 1 demet maydanoz

Sıcak Patatesler Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200 derecede ısıtın. Patatesleri yıkadıktan sonra çatal dayanağı ile üzerlerinde delikler açın. Zeytinyağının yarısı, azıcık tuz ve karabiber ile patatesleri ovun.
  • Patatesleri, pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirerek kabukları kıtır hale gelene kadar takribî 1 saat 15 dakika pişirin.
  • Diğer tarafta; derin bir tavada kalan zeytinyağını ve tereyağının yarısını kızdırın.Çok ince doğranmış soğanları tavaya atın. Kısık ateşte takribî 15-20 dakika kavurun.
  • Patatesleri uzunlamasına biçimde ortadan ikiye ayrılın. İkiye ayırdığınız patateslerin yalnızca kabuğu ve ince bir katman halinde patates kalacak biçimde içlerini boşaltın ve ayrı kaba ayırın.
  • Patateslerin içlerini kalan tereyağı ile ezin. Üzerine krema, tuz ve karabiber ilave edin. Çok ince doğranmış soğan, rendelenmiş veya rondodan geçirilmiş peynirin yarısı ve ince kıyılmış maydanozun yarısını püreye ekleyin.
  • Patates kayıklarınızın içini hazırladığınız karışım ile doldurun. Kalan kaşarı ise üzerlerine serpiştirin. Patatesleri yine fırına vererek 10-15 dakika pişirin. Üzerlerini kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın