Malzemeler
Yapılışı
Sıcak çikolata hazırlarken kakaonun önce mi yoksa süt piştikten sonra mı süte eklenmesi gerektiği konusunda ikilemler yaşanmaktadır. Bunun en güzel yolu soğuk süte kakaoyu eklemektir.
Soğuk süte eklediğiniz kakaoyu, bir tencere içerisinde karıştırın ve olabildiğince kakaonun topaklanmadan süte dağılmasını bekleyin. Daha sonra ocağın altını açarak bu tencereyi ocağa yerleştirin ve sütün kakao ile birlikte kaynamasını bekleyin. Bu esnada karıştırmayı ihmal etmeyin.
Sürekli karıştırdığımız ve tamamen homojen hale gelen süt ve kakao karışımını kaynamaya başladığı zaman, içerisine bir buçuk su bardağı kadar şekeri ilave edin. Sıcak karışımın içerisinde şeker kolaylıkla eriyecektir.
Eğer lezzeti size eksik geldiyse, bir miktar daha sütü ilave edebilirsiniz. Bu sebeple pişirirken tadına bakmaktan çekinmeyin.
Son olarak bir müddet daha pişirin ve bir kepçe yardımıyla her bir fincanın içine hazırladığınız sıcak çikolataları boşaltın.
Dilerseniz artan karışımı bir kavanoz yardımıyla dolapta bekleterek sonradan ısıtabilirsiniz. Afiyet olsun.