İlk evvel çilekleri hazırlayarak başlayın yıkayıp ikiye dörde ebatları aynı olacak biçimde dilimleyin ve üzerine şekeri serpin.
Çilekleri kenara alın sularını salıp iyice tatlanacaklar.
Hamuru hazırlamak için mutfak robotu kullanmanız pratiklik kazandıracaktır.
Mutfak robotuna unu tüm kuru malzemeleri ve iyice soğumuş küplenmiş tereyağını koyun.
Robotu kesik kesik çalıştırarak iyice küçülmüş her bir tereyağ parçasının unla kaplanmasını sağlayın.
Karışım kum görüntüsünü alana kadar devam edin.
Yavaş yavaş sütü ilave ederek bir kaşık takviyesiyle karıştırın.
Hamur derlenince tamamdır.
Hamurum yarısını tereyağ ile yağladığınız yuvarlak bir fırın kabına alın 50 gram tereğını parçalar halinde hamurun üzerine vazgeçin ve kalan hamuru tekerrür üzerine koyarak yayın.
210 derece yalnızca alttan yanan fırında kızarana kadar pişirin.
Pişen hamur araya koyduğumuz tereyağlar sayesinde basitçe ikiye dağılacaktır.
Arasına hazırladığımız çilek karışımını suyuyla beraber bolca ilave edin ve üzerine de aynı şeklide koyun.