Mayonez, ançuez, sarımsak, hardal, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi el blender ’ı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
Endivyenleri yıkayıp süzdürün. Geniş bir kaseye alın. Hazırladığınız sosu üzerine döküp iyice karıştırın.
Ekmekleri fırın ızgarasında kızartın. Zeytinyağını tavada ısıtıp kekik ve pul biber ilave edin. Kızarmış ekmekleri ilave edip 1-2 dakika kavurun.
Salatayı servis tabağına alın. Üzerine dilimlenmiş kiraz domatesleri, rendelenmiş parmesan peyniri ve ekmekleri serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Sezar Salata Sosu Nasıl Yapılır?
Sezar salata sosu yapılırken; 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı mayonez, 1 limon ve tuz kullanılır. İsteğe göre hardal ve worcestershire sosu da eklenebilir. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırdıktan sonra, servis esnasında sosu salataya ilave edin. İyice aynılaşana kadar karıştırın.
Sade olarak veya yemeklerin yanında sunabileceğiniz salata tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Garnitürler zenginleştirilen nefis rus salatası tarifini de anekdotlarınız arasına ilave edin.