Un, şeker ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Soğuk ve küp doğranmış tereyağını ilave edip, kırıntı görüntüsünü alıncaya kadar mutfak robotunda karıştırın.
Yumurtayı ilave edin ve hamur halini alınca yağlı kağıda sararak 1 saat buzdolabında soğutun. Fırını 190 dereceye ayarlayın.
Kelepçeli kek kalıbının 20 cm ’lik tabanına yağlı kağıt serin. Hamuru kalıbın içerisine alıp parmaklarınızla yayarak yerleştirin.
Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için nohut, fasulye gibi bolca kuru bakliyat doldurun ve 15 dakika pişirin.
Üzerindeki ağırlığı alıp 5 dakika daha pişirin ve fırından çıkartın. Bu arada dolgusunu hazırlayın.
Tereyağı ve ufak parçalara ayrılınmış çikolataları sos tenceresine alın ve kısık ateşte eriyinceye kadar bekletin.
Yumurtaları ve şekeri sırça bir kasede karıştırın. İçi kaynar su dolu tencereye yerleştirip, kenarlardan iz vazgeçinceye kadar karıştırın.
Çikolata karışımını, portakal kabuğu rendesini ve suyunu ilave edip karıştırın. Son olarak unu ilave edip karıştırın.
Bu karışımı tart tabanına doldu rup 190 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika ya da kürdan daldırıldığında pak çıkıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkartıp soğumaya vazgeçin. Kalp kurabiyeler için, margarin ve yumurtayı bir kasede karıştırın. Öteki malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun.
15 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra merdane ile açın ve kalp biçimindeki kalıplar ile kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 10-12 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra tartın üzerine dizip üzerine pudra şeker serpiştirin.
Anekdot: Kullandığım su kadehi 240 ml ’lik bir kadeh.