Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,65
  • ALTIN
    %0,46
  • BIST
    %1,94
Sevgililer Günü Tartı

Sevgililer Günü Tartı

Sevgililer Günü Tartı Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru için

  • 1.5 su kadehi bütün buğday unu
  • Yarım su kadehi pudra şeker
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 125 gr tereyağı soğuk ve küp doğranmış
  • 1 yumurta sarısı

Dolgusu için

  • 100 gr bitter çikolata
  • 100 gr sütlü çikolata
  • 125 gr tereyağı
  • 5 yumurta
  • 200 gr toz şeker
  • 1 portakal
  • 70 gr un

Üzeri için

  • 75 gr margarin

Kalp kurabiyeler için

  • 75 gr yumuşatılmış margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay kadehi pudra şeker
  • 1 çay kadehi mısır nişastası
  • 1 koli vanilya
  • Aldığı kadar un 1 su kadehi kadar

Sevgililer Günü Tartı Nasıl Yapılır?

  • Un, şeker ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Soğuk ve küp doğranmış tereyağını ilave edip, kırıntı görüntüsünü alıncaya kadar mutfak robotunda karıştırın.
  • Yumurtayı ilave edin ve hamur halini alınca yağlı kağıda sararak 1 saat buzdolabında soğutun. Fırını 190 dereceye ayarlayın.
  • Kelepçeli kek kalıbının 20 cm ’lik tabanına yağlı kağıt serin. Hamuru kalıbın içerisine alıp parmaklarınızla yayarak yerleştirin.
  • Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için nohut, fasulye gibi bolca kuru bakliyat doldurun ve 15 dakika pişirin.
  • Üzerindeki ağırlığı alıp 5 dakika daha pişirin ve fırından çıkartın. Bu arada dolgusunu hazırlayın.
  • Tereyağı ve ufak parçalara ayrılınmış çikolataları sos tenceresine alın ve kısık ateşte eriyinceye kadar bekletin.
  • Yumurtaları ve şekeri sırça bir kasede karıştırın. İçi kaynar su dolu tencereye yerleştirip, kenarlardan iz vazgeçinceye kadar karıştırın.
  • Çikolata karışımını, portakal kabuğu rendesini ve suyunu ilave edip karıştırın. Son olarak unu ilave edip karıştırın.
  • Bu karışımı tart tabanına doldu rup 190 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika ya da kürdan daldırıldığında pak çıkıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkartıp soğumaya vazgeçin. Kalp kurabiyeler için, margarin ve yumurtayı bir kasede karıştırın. Öteki malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun.
  • 15 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra merdane ile açın ve kalp biçimindeki kalıplar ile kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 10-12 dakika pişirin.
  • Soğuduktan sonra tartın üzerine dizip üzerine pudra şeker serpiştirin.

Anekdot: Kullandığım su kadehi 240 ml ’lik bir kadeh.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın