Tencerenin içine bayat ekmek içlerini küçük küpler halinde doğrayın. Üzerine sütü ekleyip 30 dakika bekletin.
Bu süre sonunda sırası ile yumurtaları, toz şekeri, tereyağını, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup mikser takviyesiyle iyice çırpın.
Krema kıvamına gelene kadar karıştırdıktan sonra 20×20 ebadında yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerini kaşığın tersi ile düzeltin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişkocamann.
Şerbeti için toz şekeri ve syat bir tencerede karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar kaynatın. Limon syatnu ekleyip ocaktan alın.
Soğuması için serin bir yere alın. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti gezdirerek dökün ve şerbeti çekene kadar bekletip dilimleyin. Üzerine toz Antep fıstığı serpip kaymak ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun.