100gr sürülebilir kakaolu fındık kreması (benmari usulü eritilmiş)
100gr süt kreması
100gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Şerit Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk önce oda ısısındaki yumurtaların sarılarını ve aklarını ayıralım.
Aklarına bir çimdik tuz atıp tıraş köpüğü gibi olana dek çırpalım.
Ters çevirdiğimizde dökülmüyorsa tamamdır. Ayrı kapta margarin ve şekeri özleşene dek çırpalım.
Sarıları tek tek ilave edip çırpalım. Elenmiş un nişasta vanilyalı da ekleyip çırpalım.
Yumurta aklarından 3te 1ini ekleyip çırpalım.
Kalan akları 2 seferde ekleyelim tahta kaşıkla ya da silikon spatulayla yavaş yavaş karıştıralım. Karışımı göz kararı ikiye bölelim. Karışımlardan birine kakao ve 1 yemek kaşığı süt ekleyip karıştıralım.
Büyük kare borcama yağlı kağıt serelim.
İlk önce kakaolu hamurun yarısını döküp düzeltelim.
200 derece önceden ısıtılmış fırında 2-3 dakika pişirelim.
Fırından çıkarıp bu kez sade hamurun yarısını üzerine ekleyip düzeltelim. Fırında yine 2-3 dakika pişirelim.
Kalan kakaolu ve sade hamurları da aynı şekilde tekrarlayalım. ( yani 1 kakao, 1 sade, 1 kakao, 1 sade ).
Pişen keki ılıdıktan sonra 2 cm genişliğinde keselim. (benim kekim piştikten sonra 24e 24 cm olduğu için toplamda 12 parça elde ettim)
Kesilen parçalardan ters düz ters düz şekilde dizelim her birleşim yerine ve üstüne fındık kreması sürülür birbirlerine yapıştırılır.
Üst sırasında bu kez düz ters düz ters birleşim yerlerine çikolata sürülerek dizilir.
Son kat en alttaki gibi ters düz ters düz çikolata sürülerek birleştirilir.
Baton haline gelen kek stres filmle sarılarak buzdolabinda 2-3 saat bekletilir.
Ganaj için krema ocakta kenarlardan göz göz olmaya başlayıncaya kadar ısıtılır.
Tereyağı ve çikolata eklenir altı kapatılır. Eriyinceye kadar karıştırılır.
2-3 saat buzdolabında bekletildikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz. Biraz zahmetli gibi ama yapılışı çok eğlenceli. Deneyeceklere afiyet olsun😊.