Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,65
  • ALTIN
    %1,55
  • BIST
    %1,94
Şerbetli Yumurta Tatlısı Yapımı

Şerbetli Yumurta Tatlısı Yapımı

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Yumurta tatlısının üzeri için pudra şekeri
  • Tatlıyı kızartmak için bir miktar sıvı yağ
  • İsteğe göre ceviz, fındık vs.

Yapılışı

Öncelikle bütün malzemeler bir kabın içinde (2 adet yumurta, 2 su bardağı süt, yarım su bardağı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya) güzelce karıştırılır. Karışımın içine un en son yavaş yavaş eklenmelidir. Akışkan kıvam da kek hamuru elde edilir. (istenilen kıvamı alınca un ekleme bırakılır) Bir teflon tencerenin içine sıvı yağ bir parmak kalınlığın da koyulur. Yemek kaşığı yardımı ile az az hamurdan alarak küçük krepler halinde kızartılır. Hamurlar kızarırken yağlar hamurun üzerine çıkmamasına özen gösterilir.

Hamurlar kızardıktan sonra, yağdan çıkarılarak servis tabağına koyulur. Kızaran tatlıların üzerine pudra şekeri serpilir. Tercihe göre üzerine fındık veya ceviz serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın