Malzemeler
Yapılışı
Öncelikle bütün malzemeler bir kabın içinde (2 adet yumurta, 2 su bardağı süt, yarım su bardağı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya) güzelce karıştırılır. Karışımın içine un en son yavaş yavaş eklenmelidir. Akışkan kıvam da kek hamuru elde edilir. (istenilen kıvamı alınca un ekleme bırakılır) Bir teflon tencerenin içine sıvı yağ bir parmak kalınlığın da koyulur. Yemek kaşığı yardımı ile az az hamurdan alarak küçük krepler halinde kızartılır. Hamurlar kızarırken yağlar hamurun üzerine çıkmamasına özen gösterilir.
Hamurlar kızardıktan sonra, yağdan çıkarılarak servis tabağına koyulur. Kızaran tatlıların üzerine pudra şekeri serpilir. Tercihe göre üzerine fındık veya ceviz serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.