Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,49
  • ALTIN
    %0,50
  • BIST
    %-0,49
Şerbetli İstiridye Tatlısı

Şerbetli İstiridye Tatlısı

Şerbetli İstiridye Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 yumurta
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • Bir çay kadehi zeytinyağı
  • 125 g tereyağı
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya
  • 4 su kadehi un
  • Yarım su kadehi irmik

Şerbeti için

  • 3 su kadeh şeker
  • 2. 5 su kadehi soğuk su
  • 3~4 damla limon suyu

Üzeri için

  • İrmik

Şerbetli İstiridye Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbeti için, su ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Hamuru için, yumurta ve toz şekeri geniş bir kaseye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikser desteğiyle çırpın. Kalan tüm malzemeyi ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edece biçimde yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp bir kalıp desteğiyle istiridye biçimi verin. Ters çevirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyan şerbeti sıcak tatlının üzerine dolaştırın. Tatlılar şerbeti çekinceye kadar bekletin. Ilık servis yapın. 

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın