Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %-0,35
  • ALTIN
    %1,57
  • BIST
    %1,02
Şerbetli Fiyonk Tatlısı

Şerbetli Fiyonk Tatlısı

Malzemeler

1,5 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Un
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Adet Yumurta
1 Tutam Tuz
1,5 Su Bardağı Sıvı Yağ

Şerbeti İçin
2,5 Su Bardağı Şeker
2,5 Su Bardağı Su
Çeyrek Limon

Yapılışı

Tencereye bir buçuk bardak suyu alıp kaynatalım. İçine margarini ekleyelim. Tereyağı eriyene dek kaynatmaya devam edelim. Tereyağı eriyince bir tutam tuz ve 2 su bardağı unu ilave edip hızla karıştıralım. Sürekli karıştırarak hamurlaşıp koyu bir kıvama gelmesini sağlayalım. Kaşık hamurun içinde zor dönmeye başladığında hamuru ateten alalım ve soğutalım.
İçine yumurtaları teker teker kırıp yoğuralım.
Hamuru krema torbasına azar azar doldurup ılık sıvı yağın içine istediğimiz şekilde sıkalım. Ateşin altını açıp hamurları arkalı önlü kızartalım. Şerbeti için suyu,şekeri ve limonu kaynatalım. Şerbet yoğun bir kıvama geldiğinde ateşten alalım. Hamurları yağdan çıkarır çıkarmaz önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbete atalım. Şerbeti emen tatlılar servise hazır. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın