Keki için yumurta, şeker ve vanilyayı bir kaba alarak mikser ile 8-10 dakika çırpın. Çırpılan malzemelerin içine unu ve kabartma tozunu da ilave edip tekerrür çırpın.
Hazırlanan kek harcını, yağlanmış sırça kaba dökerek daha evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Kek pişerken kremşanti tozunu arttaki yönergelere göre soğuk süt ile hazırlayıp buzdolabına alın.
Kek piştikten sonra soğumaya vazgeçin. Kek soğurken şerbeti için şekeri bir tencereye alıp, kısık ateşte sık sık tahta kaşıkla karıştırarak eritin. Şeker eridikten sonra suyunu da ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın.
Şeker tamamen eriyince soğumuş kekin üzerine dökün. Şerbeti daha iyi sürüklemesi için kekin üzerinde kürdanla veya çatalla delikler açın.
Muhallebi için tüm malzemeleri bir tencereye alın ve karıştırın. Ardından ocağa alıp, kaynayana kadar aralıksız karıştırarak pişirin. Muhallebi ılınınca şerbetini sürükleyen kekin üzerine dökün.
Daha evvelden hazırlanan kremşantiyi muhallebinin üzerine dökün. En az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra parçalara keserek servis yapın.