Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Senelerdir Değişmeyen Tarifimizle Aşure

Senelerdir Değişmeyen Tarifimizle Aşure

Tarifin Öyküsü

Senelerdir Değişmeyen Tarifimizle Aşure İçin Malzemeler

  • 3, 5 / 4 su kadehi aşurelik buğday
  • 1, 5 su kadehi nohut
  • 1, 5 su kadehi kuru fasulye
  • Yarım çay kadehi pirinç
  • 15 adet incir
  • 350 gram 1, 5 çorba kasesi kadar kayısı
  • 1, 5 su kadehi sarı üzüm
  • 1 su kadehi kuş üzümü
  • 1, 5 su kadehi yer fıstığı
  • 1 su kadehi fındık
  • 2 elma
  • 1 portakal kabuğu
  • 1 avuç kadar dut
  • 1 çubuk tarçın
  • 2 su kadehi süt
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı bal
  • Şeker damak zevkinize göre ben 5 su kadehi kullandım
  • Su

Senelerdir Değişmeyen Tarifimizle Aşure Nasıl Yapılır?

  1. 1 buğdayı çok çok iyi yıkayıp üzerini geçecek kadar bol sıcak su koyalım.
  2. Bir saat sonra süzüp yapacagımız tencereye alalım üzerini gececek kadar su ilave edip bir taşım kaynayana kadar pişirelim.
  3. Yalnızca bir iki fokurdama olunca altını kapatalım.
  4. Ağzını kapatıp sabaha kadar şişmeye vazgeçelim. Böylece daha seri pişen bir aşure oluyor.
  5. Nohut ve fasulyeye de sıcak su koyalım ve bekletelim.
  6. Fasulye ve nohutu bir saat sonra süzüp yıkayalım suyunu süzüp tekerrür sıcak su koyalım.
  7. Fıstığa da su ilave edip bu dört malzemeyi sabaha kadar şişmeye vazgeçelim. Sabah oldu artık başlıyoruz!

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın