Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,18
EURO
%-0,62
ALTIN
%1,50
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 23.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Çikolatalı Tatlılar
»
Senelerdir Değişmeyen Tarifimizle Aşure
Facebook
Twitter
Google+
9 Aralık 2021
0
282
+
-
Senelerdir Değişmeyen Tarifimizle Aşure
Tarifin Öyküsü
Senelerdir Değişmeyen Tarifimizle Aşure İçin Malzemeler
3, 5 / 4 su kadehi aşurelik buğday
1, 5 su kadehi nohut
1, 5 su kadehi kuru fasulye
Yarım çay kadehi pirinç
15 adet incir
350 gram 1, 5 çorba kasesi kadar kayısı
1, 5 su kadehi sarı üzüm
1 su kadehi kuş üzümü
1, 5 su kadehi yer fıstığı
1 su kadehi fındık
2 elma
1 portakal kabuğu
1 avuç kadar dut
1 çubuk tarçın
2 su kadehi süt
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı bal
Şeker damak zevkinize göre ben 5 su kadehi kullandım
Su
Senelerdir Değişmeyen Tarifimizle Aşure Nasıl Yapılır?
1 buğdayı çok çok iyi yıkayıp üzerini geçecek kadar bol sıcak su koyalım.
Bir saat sonra süzüp yapacagımız tencereye alalım üzerini gececek kadar su ilave edip bir taşım kaynayana kadar pişirelim.
Yalnızca bir iki fokurdama olunca altını kapatalım.
Ağzını kapatıp sabaha kadar şişmeye vazgeçelim. Böylece daha seri pişen bir aşure oluyor.
Nohut ve fasulyeye de sıcak su koyalım ve bekletelim.
Fasulye ve nohutu bir saat sonra süzüp yıkayalım suyunu süzüp tekerrür sıcak su koyalım.
Fıstığa da su ilave edip bu dört malzemeyi sabaha kadar şişmeye vazgeçelim. Sabah oldu artık başlıyoruz!
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
hazırlanışı
kolay Yıllardır Değişmeyen Tarifimizle Aşure
yemek tarifi
yemek tarifleri
Yıllardır Değişmeyen Tarifimizle Aşure
Yıllardır Değişmeyen Tarifimizle Aşure nasıl yapılır
İlginizi Çekebilir
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Çikolatalı Brownie
Önceki Yazı
Aşure
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı