Semizotunu ayıklayıp, pakçe yıkadıktan sonra yaprak ve dallarını ayrı ayrı büyük parçalar halinde kesin. Birkaç yaprak semizotunu da servis sırasında kullanmak üzere bir kenara ayırın.
Soğan, kabak ve sarımsağı bir tencereye alarak 4-5 dakika müddetle soteleyin. Daha sonra sebze suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edin ve sebzeler tamamen yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Sebzeler pişince evvel semizotu dallarını, 2-3 dakika sonra da yapraklarını tencereye atarak süratlice karıştırın. Çorba tekerrür kaynama noktasına geldiğinde semizotunun can vermemesi için hemen ocaktan alın.
Bu arada çorbayı servis edeceğiniz kaseyi bol buzlu su dolu bir kabın içinde bekletmeye alın.
Çorbayı püre haline getirmek için mutfak robotunda veya el blenderında çekin. Çekim operasyonu sırasında balzamik sirkeyi ilave edin. Daha sonra bir süzgeçten geçirerek evvelden soğuttuğunuz kaseye alın.
Kaseye aldığınız çorbanın üzerine bir çatal dayanağıyla çırptığınız yoğurdu dolaştırın. Ayırdığınız semizotu yaprakları ve çörek otunu ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.
1 Porsiyon Soğuk Semizotu Çorbası Kaç Kalori?
Soğuk semizotu çorbasının bir porsiyonu, takribî 75 kaloridir. Semizotu çorbası mideyi hafifleterek doygunluk hissi verir.