Yeni trend lezzetlerden biri de Selanik Gevreği, şöyle beş çayının yanına yapılan Selanik Gevreği yanına da hoş arkadaşlarla sohbete doyum olmayacaktır. Selanik Gevreği bidiğimiz biscotti tadında. Natürel biscottiden azıcık daha sert ve ince dilim halinde Selanik Gevreği. Selanik Gevreğine kayısı ve fıstık ilave edebilirsiniz biz file fıstık ve yabanmersini ekledik . Sizin elinizin altında üzüm, kuru kayısı, fındık var ise rahatlıkla ilave edebilirsiniz bunlarda yakışacaktır Selanik Gevreği Tarifinin içine. Selanik Gevreğini uzun zaman gizleyebiliyorsunuz, gerektiğinde çıkarıp harcanıyor piştikten sonra soğutup saklma kaplarında uzun zaman gizleyebilir, davetsiz konuklarınıza cayın yanında ikram edebilirsiniz.
Oda sıcaklığında, 75 gram 5 yemek kaşığı terayağı
340 gram 1 su kadehi şeker
2 tane yumurta
312 gram 2.5 su kadehi un
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 kase file fıstık
1 kase kurutulmuş yabanmersini
Selanik Gevreği Tarifi yapmaya başlayalım, katıştırma kabına oda ısında ki tereyağını alalım üzerine şekeri ilave edelim ve karıştıralım. Daha sonra oda ısısında ki yumurtaları tek tek kıralım ve karıştırmaya devam edelim. Ayrı bir kapta, un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp alalşyelim, daha sonra bu unu yumurtalı karışıma ilave edelim kıvama gelince içine fıstık ve yabanmersinlerini ilave edelim ve bu evre de elimizle yoğurmaya geçelim. Hamur kıvama gelince yağlı kağıt arasına alalım ve dikdörtgen biçim alana kadar elimizle biçim verelim daha sonra merdane takviyeyi ile açalım açma harekâtı bittiktan sonra fırın tepsisine alalım ve üzerinde ki yağlı kağıdı alalım 180 derecelik ısıda takribî 30 dakika pişirelim. Pişen Selanik Gevreğini dilimleyelim ve dilimleri fırın ızgarasının üzerine alalım 10-15 dakika daha pişirelim.