Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Selanik Gevreği Tarifi

Selanik Gevreği Tarifi

Yeni trend lezzetlerden biri de Selanik Gevreği, şöyle beş çayının yanında yapılan Selanik Gevreği yanına da hoş dostlarla sohbete doyum olmayacaktır. Selanik Gevreği bidiğimiz biscotti tadında. Tabii biscottiden biraz daha sert ve ince dilim halinde Selanik Gevreği. Selanik Gevreğine kayısı ve fıstık ekleyebilirsiniz biz file fıstık ve yabanmersini ekledik . Sizin elinizin altında üzüm, kuru kayısı, fındık var ise rahatlıkla ekleyebilirsiniz bunlarda yakışacaktır Selanik Gevreği Tarifinin içine. Selanik Gevreğini uzun süre saklayabiliyorsunuz, gerektiğinde çıkarıp tüketiliyor piştikten daha sonra soğutup saklma kaplarında uzun vakit saklayabilir, davetsiz misafirlerinize cayın yanına ikram edebilirsiniz.

Selanik Gevreği Malzemeleri

Oda sıcaklığında, 75 gram (5 yemek kaşığı) terayağı
340 gram (1 su bardağı) şeker
2 tane yumurta
312 gram (2.5 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 kase file fıstık
1 kase kurutulmuş yabanmersini

Selanik Gevreği Tarifi

Selanik Gevreği Tarifi yapmaya başlayalım, katıştırma kabına oda ısında ki tereyağını alalım üstüne şekeri ilave edelim ve karıştıralım. daha sonra oda ısısında fakat yumurtaları tek tek kıralım ve karıştırmaya devam edelim. Öbür bir kapta, un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp alalşyelim, sonra bu unu yumurtalı karışıma ek edelim kıvama gelince içine fıstık ve yabanmersinlerini ekleyelim ve bu safha da elimizle yoğurmaya geçelim. Hamur kıvama gelince yağlı kağıt arasına alalım ve dikdörtgen şekil alana değin elimizle şekil verelim daha sonra merdane yardımı ile açalım açma işlemi bittiktan daha sonra fırın tepsisine alalım ve üzerinde ama yağlı kağıdı alalım 180 derecelik ısıda takriben 30 dakika pişirelim. Pişen Selanik Gevreğini dilimleyelim ve dilimleri fırın ızgarasının üstüne alalım 10-15 dakika daha pişirelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın