Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %-0,07
  • BIST
    %1,94
Selanik Baklavası

Selanik Baklavası

Selanik Baklavası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kilogram tuzsuz baklava yufkası
  • 850 gr ceviz içi
  • 1 su kadehi tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 5~6 karanfil
  • 375 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ

Şurup için

  • 1 kilogram toz şeker
  • 3 su kadehi su
  • 1 limonun suyu

Selanik Baklavası Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için sos tenceresinde şekerli suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Şurubu ocaktan alıp soğumaya bırakın..
  • Bir su kadehi şeker, tarçın, karanfil ve ceviz içini bir kapta harmanlayın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine alıp baklavayı hazırlayacağınız tepsinin büyüklüğünde açın.
  • Cevizli karışımın dokuzda birini serpiştirin. Kalan yufkalara da iç malzeme bitinceye kadar toplam dokuz kat olacak biçimde aynı operasyonu uygulayın.
  • Yufkaların üzerini büyük baklava dilimi biçiminde kesip asabi tereyağını azar azar üzerine dökün.
  • Orta sıcaklıktaki fırında üzerleri kızarıncaya pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine dökün. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın