Şerbeti için sos tenceresinde şekerli suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Şurubu ocaktan alıp soğumaya bırakın..
Bir su kadehi şeker, tarçın, karanfil ve ceviz içini bir kapta harmanlayın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine alıp baklavayı hazırlayacağınız tepsinin büyüklüğünde açın.
Cevizli karışımın dokuzda birini serpiştirin. Kalan yufkalara da iç malzeme bitinceye kadar toplam dokuz kat olacak biçimde aynı operasyonu uygulayın.
Yufkaların üzerini büyük baklava dilimi biçiminde kesip asabi tereyağını azar azar üzerine dökün.
Orta sıcaklıktaki fırında üzerleri kızarıncaya pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine dökün. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.