Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Şekersiz Ahududulu Pasta

Şekersiz Ahududulu Pasta

Şekersiz Ahududulu Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 8 yumurta Sarısı ve beyazı parçalamış
  • 100 ml agave şurubu
  • Yarım su kadehi süt
  • Yarım limon suyu ve 1 limonun kabuğunun rendesi
  • 1 su kadehi yulaf unu Beyaz un veya kinoa unu da olabilir

Meyve dolgusu için

  • 200 g donmuş ahududu
  • 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı bal

Kreması için

  • 200 ml ham krema
  • 100 g labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yumurta beyazı

Şekersiz Ahududulu Pasta Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyin. Yumurta sarısını yüksek devirde iki katı olup, rengi açılana kadar çırpın.
  • Cihazdan alın, içine şurup ve limon suyunu ilave edip tel mikser ile karıştırın. Unu ilave edin, sütü ve limon kabuğunu ilave edip hafifçe karıştırın.
  • Yumurta aklarını üç katı olana kadar bir tutam tuzla çırpın. Bu karışımı yumurta sarısına üç seferde ilave edin. Hamuru yağlı kağıt ile hazırlanmış düz tepsiye dökün.
  • Dikdörtgen olarak denk kalınlıkta üzerini spatula ile düzenleyin. Fırının ayarını 170 dereceye düşürüp 18 dakika pişirin.
  • Bu arada meyveyi pişirin, içine 2 kaşık buğday nişastası yedirin. Katılaştığı an ocaktan alın, karıştırarak soğutun.
  • Ilınınca balı ilave edin, karıştırıp kenara alın. Keki fırından çıkarın. 3 dakika sonra kısa kenarından cetvelle ölçerek dört denk parçaya kesin.
  • Böylece dört adet, vasati 8 cm genişliğinde, 30-32 cm uzunluğunda Tepsinizin boyuna göre şerit halinde ince pandispanya olacak.
  • Keki birbirinden ayırmadan kağıdıyla beraber rulo yapın. Bu biçimde bekletin.
  • Ham kremayı çırpın, labneyi ve balı ilave edin. Yumurta akını köpürtün ve söndürmeden kremaya yedirin. Rulo halindeki keki açın.
  • İçine kremanın 2/3 ’namı sürün. Kremayı spatula ile düzenleyin. Aralıklı olarak kaşıkla ahududu peltesini gelişigüzel kremanın üzerine vazgeçin.
  • Düzgün olmasına gerek yok, düzenlemeye çalışmayın, keki ve kremayı bozarsınız. Kısa tarafından bir dilimi yukarıya yuvarlayın.
  • Bitince öbür şeride getirin yuvarlamaya devam edin. Bu biçimde dört şeridi birbiri içine yuvarlayın ve dik olarak pasta tabağına koyun.
  • Üzerini kalan krema ile sıvayın. Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Servis evveli üzerine bolca nar tanesi koyup süsleyin.

Doğum gnamı, sene dönümü gibi özel gnamlarda sunabileceğiniz ahududulu pasta tarifine buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın