Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlı tariflerinin baş tacı bir tatlı tarifi. İsterseniz bayram tatlısı, isterseniz konuklar için tatlı, isterseniz akşam yemekleri sonrası için tatlı olarak seçim edebileceğiniz şekerpare tatlısı, en hoş tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Kolay tatlı tarifleri arasında da sayılabilecek şekerpare tatlısı, şerbeti iyi ayarlanmadığı sürece emeklerinizin boşa gitmesi anlamına kazanç. Bu surattan öncelikle şekerparenin şerbetine kesinlikle bir damla da olsa limon suyu sıkın. Zira şerbete dökülen limon suyu şekerpare tatlısının yapış yapış olmasını maniler.

Şerbetli tatlılar yaparken dikkat faktörüz gereken bir değişik nokta ise fırından çıkan tatlı sıcak ise, şerbeti soğuk dökmelisiniz, eğer tatlı soğuk ise, şerbeti sıcak dökmelisiniz. Sıcak tatlıya sıcak şerbet dökerseniz, tatlınız hamur hamur olur ve asla ikram edilemez. Her ikisi de soğuk olursa bu sefer de tatlı şerbeti sürüklemez ve sert olur. İşte size en hoş tatlı tarifleri barındıran yemek tarifleri sitesi ile en hoş şekerpare tarifi.

Şekerpare Tarifi için malzemeler

2-3 su kadehi un
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
125 gr 5 çorba kaşığı tereyağı oda sıcaklığında
1 çay kadehi irmik
Yarım çay kadehi Antep fıstığı veya badem
Şerbeti için:
2,5 su kadehi su
3 su kadehi şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Şekerpare Tarifi

Suyla şekeri ateşe kovun, bir taşım kaynatın. Şerbet hafifçe koyulaşana kadar, takribî 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Üzerine limon suyunu sıkıp 1-2 dakika sonra ateşten alın. Soğumaya vazgeçin. 2 su kadehi unu yoğurma kabına eleyin. Üstüne pudra şekeri, karbonat, yumurta, tereyağı ve irmik ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Gerekirse azar azar un katabilirsiniz. Fırını 170 turbo 150 derecede ısıtın.

Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ortasına birer tane Antep fıstığı veya badem batarın. Sıcak fırında üstü pembeleşip gevrekleşene kadar, 40-50 dakika pişirin. Şekerpare fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti üzerine dolaştırın. Değişik Tatlı Tarifleri ve Sütlü Tatlılar da bakabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın