Malzemeler
Yapılışı
İlk önce 1 kg şeker ve 5,5 su bardağı su ile şerbetimizi 5 dakika kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Hamurumuz için belirtilen tüm malzemeleri karıştırıp mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıyoruz.
Bezelerimizi poğaça seklinde hazırlayıp yağlı kâğıt serilmiş tepsimize yerleştiriyoruz.
Üzerlerine yumurta sarımızı sürüp çatalla çizikler atıyoruz ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcaklığı gittikten sonra, aynı şekilde ilk sıcaklığı giden şerbetimizle buluşturuyoruz.
İsteğe göre üzeri fındık, fıstık ile süslenebilir.
1 saat dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun.