Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Şekerpare

Şekerpare

Şekerpare Tarifi İçin malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 250 g tereyağı
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı un

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon syat

Üzeri için

  • 1 kase bütün fındık içi

Şekerpare Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamur yoğurma kabında kabartma tozu, pudra şekeri, irmik, tuz ve vanilyayı harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını ve yumurtaları ekleyin.
  • Üzerine azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerini hafifçe düzleştirip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştirin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişkocamann.
  • Şerbeti için; toz şeker ve syat şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Limon syatnu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar beklettikten sonra ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Tepsinin üzerini kapatıp şerbeti çekene kadar bekleyin.

Denenmiş Şekerpare Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Özellikle tereyağının daha iyi erimesi için önceden çıkartıp bekletin.
  • Hamuru hazırlarken unu eleyerek ilave edin. Kıvamı yumuşadığında üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.
  • Şerbeti hazırlarken içerisine az miktarda tarçın da ekleyebilirsiniz.
  • İsteğe göre şekerpare hamuruna kakao ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Üst kısımlarını fındık, antep fıstığı ya da ceviz içi ile süsleyebilirsiniz.
  • Tatlının şerbeti denk miktarda çekmesi için; hem tatlının, hem de şerbetin ılık olduğundan emin olun.

1 Porsiyon Şekerpare Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan şekerparenin bir porsiyonu, yaklaşık 270 kaloridir. Karbonhidrat ve şeker bedeli yüksek olduğu için, diyabet hastalarının küçük porsiyonlar tüketmesi tavsiye edilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın