Öncelikle hamur yoğurma kabında kabartma tozu, pudra şekeri, irmik, tuz ve vanilyayı harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını ve yumurtaları ekleyin.
Üzerine azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerini hafifçe düzleştirip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştirin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişkocamann.
Şerbeti için; toz şeker ve syat şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Limon syatnu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar beklettikten sonra ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Tepsinin üzerini kapatıp şerbeti çekene kadar bekleyin.
Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Özellikle tereyağının daha iyi erimesi için önceden çıkartıp bekletin.
Hamuru hazırlarken unu eleyerek ilave edin. Kıvamı yumuşadığında üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.
Şerbeti hazırlarken içerisine az miktarda tarçın da ekleyebilirsiniz.
İsteğe göre şekerpare hamuruna kakao ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.
Üst kısımlarını fındık, antep fıstığı ya da ceviz içi ile süsleyebilirsiniz.
Tatlının şerbeti denk miktarda çekmesi için; hem tatlının, hem de şerbetin ılık olduğundan emin olun.
1 Porsiyon Şekerpare Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan şekerparenin bir porsiyonu, yaklaşık 270 kaloridir. Karbonhidrat ve şeker bedeli yüksek olduğu için, diyabet hastalarının küçük porsiyonlar tüketmesi tavsiye edilir.