Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Şekerli Helva-İ Me’muniye

Şekerli Helva-İ Me’muniye

Şekerli Helva-İ Me’muniye Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr pirinç unu
  • 100 gr buğday unu
  • 600 ml süt
  • 500 ml bal
  • 200 gr tereyağı
  • 20 ml gül suyu
  • 50 gr ince kıyılmış ham badem
  • 30 gr kavrulmuş badem
  • 50 gr pudra şekeri

Şekerli Helva-İ Me’muniye Nasıl Yapılır?

Tereyağını tencereye alıp ısıtın. Yağ ısınınca pirinç unu ve buğday ununu azar azar ilave ederek karıştırın. Tencereyi tekerrür ocağa alıp ham bademi ilave edin. Orta harlı ateşte helva kıvamına gelinceye kadar kavurun. Sütü başka bir tencerede ısıtıp köpüğünü ayırın. Balı ilave edip karıştırın. Son olarak gül suyunu ilave edin. Ballı ve sütlü şerbeti kavrulmuş una ilave edip tahta kaşıkla süratlice karıştırın. Tahta kaşığın arda yapışmayacak hale gelinceye kadar sık sık karıştırarak kısık ateşte pişirin. Soğumaya vazgeçin. Kaşıkla şekillendirip kavrulmuş bademe bulayın. Servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın