Malzemeler
Üzeri için
Yumurta, yoğurt ve ayçiçeği yağını geniş bir kaba alıp karıştırın. Un, 2 yemek kaşığı pudra şeker, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hamurun ¼ ’şöhreti ayırıp kalanını ufak bezelere ayırın. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin. Ufak bezeleri merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde ince açıp, aralarına yağ sürerek üst üste dizin. Bunu tek seferde tepsi büyüklüğünde açıp, üzerine yağ sürün ve rulo biçiminde sıkıca sarın. Dört denk parçaya kesip buzdolabında 1 saat bekletin. Her bir ruloyu tepsi büyüklüğünde açın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerine yağ sürüp pudra şeker serpiştirin. Öteki 3 ruloyu da aynı biçimde hazırlayın. Ayırdığınız parçayı ince açıp en üste yerleştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp azıcık ılınmasını bekledikten sonra üzerine bolca pudra şeker serpiştirin. Dilimleyerek servis yapın.