İlk olarak şerbet pişirmeye başlanır. Sonra limon tuzunu ve vanilyayı koyduktan sonra ocaktan indirilir.
Revaniyi ortadan ikiye ayırılır ve düz bir zemine alınır. Revani için alt tabanı şerbetle ıslatılır.
Tencere içerisine süt, su, irmik, nişasta ve şekeri koyduktan sonra çırpıcı ile karıştırılır. Koyu bir kıvam elde edecek şekilde pişirmeye devam edilir.
Vanilyayı ekleyerek ocaktan almalı ve tatlının üzerine muhallebiyi dökmek üzere bekletilir.
Tabana sürdükten sonra üzerine tarçın serperek dolapta 5 dakika bekletilir. Sonrasında üst katını da ilk olarak şerbetlemeniz gerekecek.
Kalan şerbeti üzerine döktükten sonra yine dolaba alabilirsiniz. İçerisine şerbetini çektikten sonra süsleme malzemelerini dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.