Malzemeler
Yapılışı
Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alalım,kaynamaya bırakalım. Şerbet kaynayınca limon suyu ilave edelim, 10 dakika orta ateşte kaynatıp altını kapatalım, şerbet ılısın. Yoğurma kabına şeker ve irmiği alalım, tereyağı ilave edip yoğuralım. Yumurta ve vanilyayı ilave edip karıştıralım. Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce süte sonra haşhaşa bulayalım ve yuvarlayıp yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Üstlerine hafifçe bastırarak ceviz içi yerleştirelim. Önceden ısınmış 200 derecelik fırında 12 dakika pişirelim. Tatlıyı fırından alınca üzerine soğuk şerbeti gezdirelim ve servis yapalım. Afiyet olsun.