Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,29
  • BIST
    %-0,25
Şeftalili Yaz Jölesi

Şeftalili Yaz Jölesi

Şeftalili Yaz Jölesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kilogram şeftali
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • 1.5 çorba kaşığı nişasta
  • 2 su kadehi su
  • 1 kutu şeftali jölesi
  • 1 su kadehi file antep fıstığı
  • 200 gr kiraz
  • 100 gr vişne

Süslemek için

  • 1 çorba kaşığı file antep fıstığı
  • Birkaç şeftali dilimi

Şeftalili Yaz Jölesi Nasıl Yapılır?

Lezzet’in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok alaka görüyor…

Şeftalileri ceddip doğrayın. Robota alıp püre halinde ezin. Şeftali püresi, su, nişasta ve şekeri sos tenceresine alıp iyice karıştırın. Kısık ateşte pelte kıvamında pişirin.

Kiraz ve vişnenin saplarını koparıp yıkayın ve kurulayın. Servis kadehlerini hafif nemlendirip dibini antep fıstığı ile kaplayın. Meyvelerin üçte ikisini ilave edin. Üzerine jöleli karışımın yarısını dökün.

Kalan meyveleri ve kalan jöleli karışımı ilave edin. Buzdolabın da bir gece bekletin. Antep fıstığı ve şeftali dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın