Şeftalili Ve Kivili Beyaz Tatlı Tarifi İçin malzemeler
4 su kadehi krema
200 gr toz şeker
15 gr yaprak jelatin
1 kutu vanilya
2 kivi
3 şeftali
Şeftalili Ve Kivili Beyaz Tatlı Nasıl Yapılır?
Yaprak jelatinleri soğuk su dolu bir kapta nemlendirip yumuşaması için bekletin. Meyveleri atayıp çeper biçiminde kesin.
Krema, şeker ve vanilyayı bir tencere de kesintisiz karıştırarak bir taşım kaynayıncaya kadar pişirin.
Ocaktan alıp yumuşamış jelatinleri avucunuzda sıkarak karışıma ilave edin. Bir tahta kaşık dayanağıyla jelatinler tamamen eriyinceye dek karıştırın. Ilınmaya bırakın.
Dikdörtgen bir kek kalıbının içine ılınmış tatlıdan dörtte birini dökün.
Bu biçimde 15 dakika bekletin ve üzerine ince dilimlenmiş meyvelerin yarısını dizin.
Bu operasyonu malzeme bitene dek yineleyin. Buzdolabında en az iki saat bekletin. Servis etmeden evvel taze meyve ve soslarla süsleyebilirsiniz. Dilimleyip servis yapın.