Fırınınızı 190 derecede ısıtın. Bir fırın kabına, kenarlarından sarkacak şekilde pişirme kağıdı serin ve tereyağı sürün.
Kırıntıyı yapmak için un, şeker, kabartma tozu, tuz ve tarçını mutfak robotuna alıp, düşük süratte karıştırın. Soğuk tereyağını ilave edip bir süre daha karıştırın. Yumurtayı ilave edip, çatal takviyesiyle karıştırın. Karışımın dokusu kocaman taneli darı ununa benzeyene kadar karıştırmaya devam edin. Hamurun yarısını hazırladığınız kaba koyup, diğer yarısını ayırın. İçini hazırlarken kabı ve ayırdığınız hamuru buzdolabına alın.
İçi için bir kasede doğranmış şeftalileri ve limon suyunu 1-2 kere karıştırıp kenara alın. Küçük bir kasede un, şeker, tuz, tarçın ve muskatı çırpma teliyle harmanlayın. Şeftalilerin üzerine döküp karıştırın. Şeftali karışımını kaba yerleştirdiğiniz hamurun üzerine eşit şekilde yayın ve diğer hamuru üzerine dağılın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 45 dakika, üzeri kızarana kadar pişiltihap. Soğumasını bekleyip buzdolabında da beklettikten sonra servis yapın.