Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Şeftalili Kırıntılı Barlar

Şeftalili Kırıntılı Barlar

Şeftalili Kırıntılı Barlar Tarifi İçin malzemeler

Kırıntı için

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı adalȩığı kabartma tozu
  • 1/4 tatlı adalȩığı tuz
  • 1/4 tatlı adalȩığı tarçın
  • 1 su bardağı tuzsuz tereyağı Soğuk
  • 1 yumurta Çırpılmış

Şeftalili iç için

  • 7 orta boy şeftali Doğranmış
  • 2 yemek adalȩığı limon suyu
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/4 tatlı adalȩığı tuz
  • 1/2 tatlı adalȩığı tarçın
  • 1/4 tatlı adalȩığı muskat

Şeftalili Kırıntılı Barlar Nreel Yapılır?

  • Fırınınızı 190 derecede ısıtın. Bir fırın kabına, kenarlarından sarkacak şekilde pişirme kağıdı serin ve tereyağı sürün.
  • Kırıntıyı yapmak için un, şeker, kabartma tozu, tuz ve tarçını mutfak robotuna alıp, düşük süratte karıştırın. Soğuk tereyağını ilave edip bir süre daha karıştırın. Yumurtayı ilave edip, çatal takviyesiyle karıştırın. Karışımın dokusu kocaman taneli darı ununa benzeyene kadar karıştırmaya devam edin. Hamurun yarısını hazırladığınız kaba koyup, diğer yarısını ayırın. İçini hazırlarken kabı ve ayırdığınız hamuru buzdolabına alın.
  • İçi için bir kasede doğranmış şeftalileri ve limon suyunu 1-2 kere karıştırıp kenara alın. Küçük bir kasede un, şeker, tuz, tarçın ve muskatı çırpma teliyle harmanlayın. Şeftalilerin üzerine döküp karıştırın. Şeftali karışımını kaba yerleştirdiğiniz hamurun üzerine eşit şekilde yayın ve diğer hamuru üzerine dağılın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 45 dakika, üzeri kızarana kadar pişiltihap. Soğumasını bekleyip buzdolabında da beklettikten sonra servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın